jueves, 10 de enero de 2008

DELHI


1. Delhi és la capital de la República de la Índia. La seva extensió és de 1.483 km2 amb una població d’aproximadament 18 milions d’habitants. Els seus idiomes principals són, el hindi, l’urdú, el punjabi i l’anglès.

2. La capital índia té una bona conecció de transport terrestre i aèria no només amb la resta del país sinó amb moltes grans ciutats del món. Aproximadament unes 50 companyies aèries operen en Delhi. El sistema de transport inclou autobusos, taxis, limusines, lloguer de cotxes, ciclomotors.

3. Delhi té un gran potencial turístic. Disposa d’una gran oferta d’allotjament. Ofereix una gran varietat de serveis i atraccions dintre o a prop de la ciutat.

4. Els seus principals atractius són els monuments i construccions situats a la ciutat. Delhi és un gran centre comercial, industrial, educacional i esportiu. Algunes de les atraccions més conegudes del país es troben a Delhi.

5. En els últims 50 anys des de la seva independència, Delhi ha passat de ser una ciutat de 500.000 habitants a més de 9 milions de ciutadans. S’ha transformat en un centre de conferències internacionals.

6. A l’any 1998 es va estimar una arribada de 2,6 milions d’habitants dels quals 1,2 milions eren estrangers. A l’any 2000 es van registrar 5 milions d’arribades.

7. Índia compta amb el mercat europeu tot i que ha de competir amb altres destinacions com Cuba, les Maldives i Tailàndia. L’expansió de la classe mitja als països desenvolupats té un important efecte sobre el mercat internacional.

8. Delhi disposa de 7.784 habitacions repartides en 56 hotels. Solament s’han afegit 500 habitacions durant els últims 17 anys. Alguns hotels disposen de discoteques, hi ha grans centres comercials, es realitzen esdeveniments culturals.

9. La gran varietat de cotxes als carrers de la capital és un dels indicadors de progrés després de 10 anys de reformes. Algunes de les marques més conegudes que es poden trobar són Ford, Honda o Mercedes Benz. Fins el final de la dècada del 1980, a la Índia només s’havien fabricat tres models dels anys 50.

10. No només ha crescut la indústria del automòbil. S’han experimentat grans creixements en la indústria de la tecnologia com els softwares, ordinadors i comunicacions. També s’ha pogut observar un gran augment en el sector de l’agricultura.



No hay comentarios.: